Hassan Aarab -FacebookHet FORUM der Joodse Organisaties heeft op 7 augustus onmiddellijk gereageerd op de antisemitische haatuitlatingen* op Facebook van Hassan Aarab, politicus en lid van de CD&V.

Het FORUM heeft de partij verwittigd van de verwerpelijke antisemitische uitspraken en verzocht om onmiddellijk actie te ondernemen. Het FORUM heeft de nodige juridisch stappen ondernomen tegen Hassan Aarab.

Het FORUM der Joodse Organisaties is verheugd dat de partij haar verantwoordelijkheid heeft genomen door het intrekken van het aangeboden lidmaatschap van Hassan Aarab en mede te verklaren dat zulke hatelijke taal en het banaliseren van het verleden geen plaats hebben in geen enkele politieke partij.

Het FORUM der Joodse Organisaties gaat door met de juridische stappen tegen de heer Hassan Aarab.

Wij betreuren het ten zeerste dat sommigen steeds het vuur opnieuw willen aanwakkeren door het importeren van een buitenlands conflict en hiermede aanzetten tot haat tegen de belgische joodse bevolking.


* Facebook uitspraak van Hassan Aarab:

“Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler, red.) de Joden aan het uitroeien was.”

Gerelateerde artikels – 7/8/2014 – “Forum der Joodse Organisaties legt klacht neer tegen Hassan Aarab ondanks excuses” http://joodsactueel.be/2014/08/07/forum-der-joodse-organisaties-legt-klacht-neer-tegen-hassan-araab-ondanks-excuses/FJO – Foto: Hassan Aarab – Facebook