Gaza terrorist tunnel openingBovenop de 10.000 korte en lange afstandsraketten die het heeft opeengestapeld, heeft Hamas ook stevig geïnvesteerd in het bouwen van tunnels bestemd voor terroristische doelen. Deze tunnels worden gegraven vanuit Gaza tot binnen in het souverein Israëlisch grondgebied zodat de terroristen van Hamas de kans krijgen om de Israëlische dorpen en steden binnen te dringen om omvangrijke terroristische aanslagen te plegen op de burgerbevolking. Hamas heeft tientallen van die terrorismetunnels gebouwd.

Donderdagmorgen 17 juli zijn 13 terroristen van Hamas via een tunnel geïnfiltreerd tot vlakbij de kibboets Sufa, waar ze van plan waren de bewoners af te slachten. Gelukkig werden de terroristen door het Israëlisch leger ontdekt voor ze de kibboets konden bereiken.

Het bestaan van tientallen van deze terrorismetunnels die de Israëlische burgerbevolking bedreigen deed het Israëlische kabinet donderdagavond beslissen om een grondoperatie te starten tegen deze tunnels. …


Inside Gaza terrorist tunnels

Les tunnels terroristes du Hamas

En plus des 10.000 roquettes et missiles qu’il a cumulés, le Hamas s’est aussi massivement investi dans la construction de tunnels à des fins terroristes. Ces tunnels sont creusés depuis Gaza jusqu’à l’intérieur du territoire souverain israélien donnant ainsi aux terroristes du Hamas la capacité de s’infiltrer à l’intérieur des villes et des villages israéliens afin d’y commettre des attentats terroristes de grande envergure contre la population civile. Le Hamas a construit des dizaines de ces tunnels terroristes.

Le jeudi matin, 17 juillet, 13 terroristes du Hamas se sont infiltrés à travers un tunnel à proximité du kibboutz Sufa où ils comptaient massacrer les habitants. Heureusement, les terroristes ont été repérés par l’Armée israélienne avant d’atteindre le kibboutz.

L’existence de dizaines de ces tunnels terroristes qui menacent la population civile israélienne a conduit le cabinet israélien, jeudi soir, à décider de lancer une opération terrestre contre ces tunnels.

gezinswoning in kibboets SufaIsraëlische Ambassade voor België en Luxemburg – foto: Gaza terrorist tunnel opening