Alex AgnewEr is bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) een klacht neergelegd tegen de zender Vier voor de uitzending van “Comedy kings” op 22 mei. Dat bericht Joods Actueel. De Belgische diplomaat Jean M. Deboutte neemt aanstoot aan “wansmakelijke opmerkingen over de vergassing van joden” van comedian Alex Agnew.

Deboutte is de voormalige ambassadeur van België in India en was voorzitter van de Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research toen België in 2012 de voorzitterstoel van die organisatie kreeg toebedeeld. Hij krijgt bij zijn klacht de steun van een andere diplomaat en twee historici. …


Deboutte heeft het in zijn klacht over “banalisering en ridiculisering van de Holocaust”. “Vooral in het huidige klimaat van toenemend antisemitisme – getuige de aanslag van 24 mei in Brussel – wordt van een zender én van een mediaregulator een grotere oplettendheid rond het thema antisemitisme verwacht”, luidt het.

In de uitzending van “Comedy kings” was de zaalshow “Interesting times” te zien van Agnew. De zaak komt morgenavond voor bij de VRM. “Ik verzoek dat de regulator gepaste maatregelen treft om dergelijke wansmakelijkheden in de toekomst te voorkomen”, zegt Deboutte aan Joods Actueel.

In 2008 was er al eens een gelijkaardige klacht over uitspraken van Agnew. Aanleiding toen was een interview met P-Magazine.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/140624-klacht-vier-AgnewDe Redactie – foto: Alex Agnew [msn.com]