photo news. Mehdi Nemmouche wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel. Nemmouche verzet zich tegen uitlevering aan België

Het Hof van Beroep in Versailles heeft ingestemd met de uitlevering aan België van Mehdi Nemmouche. Dat meldt de krant Le Monde. De Franse Algerijn wordt ervan verdacht de dader te zijn van de aanslag in het Joods Museum in Brussel die op 24 mei het leven kostte aan vier mensen. Nemmouche heeft meteen om verbreking van de beslissing tot uitlevering verzocht, zo maakte zijn advocaat bekend.

De verdachte “heeft de intentie cassatie te vragen en hij neemt zich voor van dit recht gebruik te maken”, zei meester Apolin Pepiezep tegenover de pers nadat het hof van beroep van Versailles het licht op groen had gezet voor uitlevering aan België. Indien het Cassatieverzoek wordt aanvaard, heeft het hof veertig dagen de tijd om daarover te oordelen, aldus de krant Le Monde. …


Nemmouche verzet zich tegen zijn uitlevering omdat hij een uitlevering door Brussel aan Israël vreest. Twee slachtoffers zijn immers uit dat land afkomstig. Volgens Le Monde heeft zijn advocaat Apolin Pepiezep tijdens een voorgaande zitting gezegd dat hij alle rechtsmiddelen wil aanwenden om zijn “serene” cliënt in Frankrijk te laten berechten.

Syriëstrijder
De 29-jarige verdachte werd op 30 mei aan een busstation in Marseille opgepakt. Hij was in het bezit van twee wapens die geleken op degene die bij de aanslag zijn gebruikt. De Franse autoriteiten zeggen dat de man ongeveer een jaar met “jihadisten” in Syrië heeft gevochten. Tegen hem is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

http://www.demorgen.be/dm/nl/30966/Schietpartij-aan-Joods-Museum-in-Brussel/article/detail/1929306/2014/06/26/Nemmouche-verzet-zich-tegen-uitlevering-aan-Belgie.dhtml

Lees ook: “Tuerie de Bruxelles : la justice française ordonne la remise de Nemmouche à la Belgique” – Le Monde http://www.lemonde.fr/societe/article/2014/06/26/tuerie-de-bruxelles-la-justice-francaise-ordonne-la-remise-de-nemmouche-a-la-belgique_4445502_3224.htmlDe Morgen / De Redactie – foto: Mehdi Nemmouche wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel [photo news]