Benyamin NetanyahuHet is een oud en beproefd recept. Zeggen of schrijven dat je iets niet zeggen of beweren wil om het dan vervolgens juist wel te doen.

Iemand die b.v. zegt dat hij niet voor de doodstraf is maar er geen traan om zou hebben weggepinkt als Dutroux zou zijn opgehangen bedoelt dus te zeggen dat hij juist wel voor de doodstraf is maar dekt  zich op voorhand in tegen de te verwachten kritiek die hem ten deel gaat vallen.

De eindredacteur van de Gazet van Antwerpen Paul De Bruyn gaf in de krant van 27 mei een fraai voorbeeld van een dergelijke hypocriete wijze van het poneren van een stelling waarvan hij achteraf kan zeggen dat hij die juist NIET geponeerd heeft. …


De Bruyn veroordeelt in scherpe bewoordingen de lafhartige aanslag op onschuldige burgers afgelopen zaterdag in het Joods Museum in Brussel. Hij is van oordeel dat voor het plegen van een dergelijke aanslag geen enkel excuus of legitimering kan worden aangevoerd. Ook niet de naar zijn oordeel abjecte opstelling van de Israëlische regering vis a vis het vredesproces en behandeling van de Palestijnen.

So far so good als hij daar een punt achter zijn commentaar zou hebben gezet.

Maar daar wringt hem nu precies de schoen.

De Bruyn eindigt zijn commentaar met een frontale aanval op de Israëlische premier Netanyahu die hij als enige verantwoordelijk stelt voor het mislukken van de vredes-bemiddelingspogingen. ” Dat is alleen de voedingsbodem voor nog meer haat. Geweld leidt tot meer geweld, een doorbraak in een conflict bereiken kan alleen door te onderhandelen. Echt onderhandelen “, aldus De Bruyn.

Daarmee is de cirkel rond. Eerst zeggen dat er tussen de moordpartij in Brussel en het conflict in het Midden- Oosten en de opstelling van Israël daarin geen verband mag worden gelegd om dit dan vervolgens juist wel te doen.

Het FORUM der Joodse Organisaties gunt de Gazet van Antwerpen graag het recht op een mening over de schuldvraag inzake de mislukking van het vredesinitiatief van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry. Als Paul De Bruyn de schuld geheel in de schoenen van Nethanjahoe wil schuiven zijn wij dat echter nadrukkelijk met hem oneens. Het zij zo.

Maar het FORUM der Joodse Organisaties verwerpt de hypocriete en abjecte U- bocht  constructie die de schrijver hanteert om impliciet toch de schuld en verantwoordelijkheid voor de misdaad in Brussel op het bordje van de regering van de Staat Israël te leggen. – Hans Knoop / FJO

Zie hierbij het extract uit het artikel van Paul De Bruyn:

“… Maar het blijft een feit dat de situatie van de Palestijnen onduldbaar is en dat daarvoor zo spoedig mogelijk een rechtvaardige oplossing moet worden gevonden. De onbuigzame houding van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft alle westerse bemiddelingspogingen doen stranden en de kwestie nog uitzichtlozer gemaakt. Dat is alleen de voedingsbodem voor nog meer haat. Geweld leidt tot meer geweld, een doorbraak in een conflict bereiken kan alleen door te onderhandelen. Echt onderhandelen….”

Het volledig artikel: http://www.gva.be/opinie/standpunt/antisemitisme-is-helaas-nog-lang-niet-dood.aspxHans Knoop / FJO