de bushalte [News]De theatervoorstelling Anne blijft voor beroering zorgen in Nederland. Een week nadat de voorstelling over Anne Frank in première is gegaan, werd een bushokje in Velserbroek ten westen van Amsterdam beklad met antisemitische leuzen en een Jodenster, meldt de Volkskrant. – De Standaard

Een bushokje in Velserbroek is beklad met antisemitische leuzen en een Jodenster. Op de vuilnisbak voor de abri is een hakenkruis gekalkt. Op een grote poster in het hokje staat een beeltenis van Anne Frank ter promotie van de theatervoorstelling ANNE, die afgelopen week in première ging. …

 


Op een foto die wijkagent Edwin Verweij vanmiddag via Twitter verspreidde, is het vandalisme te zien. ‘Joden’, staat er in grote zwarte letters op de beeltenis van Anne Frank. Ook zijn een Jodenster, ‘Hitler’ en een hakenkruis te onderscheiden.

Volgens RTV N-H betreft het de bushalte Velserbroeksedreef/De Kamp. De regionale zender sprak met een buschauffeur op lijn 73 die de ontdekking vanochtend deed. Zijn passagiers reageerden geschokt. Ook zegt hij: ‘Iedereen die Velserbroek inrijdt, komt over die weg.’

ANNE
De theatervoorstelling ANNE ging donderdag in première. De voorstelling gaat over het leven van Anne Frank en is gebaseerd op de dagboeken die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef op haar onderduikadres in het Achterhuis. Het is voor het eerst dat teksten uit haar dagboek op het toneel letterlijk worden geciteerd.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3653236/2014/05/11/Anne-Frank-poster-beklad-met-antisemitische-leuzen.dhtmlDe Standaard / De Volkskrant – foto: de bushalte [News]