Laurent LouisEr is een klacht ingediend tegen federaal parlementslid Laurent Louis voor fraude en valsheid in geschriften. Het gerecht onderzoekt ook in hoeverre Louis’ partij werd gefinancierd door terrorisme en witwaspraktijken. Dat schrijven de Sudpresse-kranten vandaag.

De schatbewaarder van de vzw “Dissidences européennes” diende in oktober klacht in tegen de voorzitter Louis Laurent voor fraude en valsheid in geschriften omdat hij zich afvroeg waar het geld van de vereniging naartoe ging. Het gerechtelijk onderzoek loopt.

Er loopt nog een tweede onderzoek tegen Louis dat nagaat of zijn partij gefinancierd werd door terroristische activiteiten. Volgens Sudpresse gaat het om een zekere A.L., die banden heeft met groeperingen in Iran. …


Hij zou Louis ook bedreigd hebben in enkele mails, waarin hij “bloedige” vergelding beloofde als Louis het geleende geld niet helemaal zou terugbetalen.

In een reactie bevestigde Louis een dispuut met de vzw, al gaat het volgens hem om “kleine interne strubbelingen”.

Lees ook: “Laurent Louis serait financé par… l’Iran: la police va procéder aux vérifications nécessaires” http://www.lacapitale.be/993223/article/2014-04-25/laurent-louis-serait-finance-par-l-iran-la-police-va-proceder-aux-verifications

Gerelateerde artikels: http://www.europe-israel.org/2014/04/le-depute-belge-antisemite-laurent-louis-sera-finance-par-liran-comme-ses-amis-soral-et-dieudonne/Belga / La Capitale – foto: Laurent Louis