Minstens drie doden bij schietpartij in Kansas [Belga]In Kansas zijn bij schietpartijen in twee joodse centra gisteren drie doden gevallen. De politie heeft een 73-jarige verdachte met banden met de Ku Klux Klan aangehouden. Hij is een bekende van de politie.

Volgens de eerste berichten zijn er mogelijk racistische motieven die ten grondslag liggen aan de schietpartij. Volgens een Amerikaanse actiegroep is de verdachte een notoire antisemiet, die al een tijdje bekend was bij de organisatie. Hij is lid van de Ku Klux Klan en heeft daar eerder een leidende rol gespeeld.

De Joodse gemeenschap van België is diep geschokt door de tragische schietpartij in de Amerikaanse staat Kansas. De laffe daad die juist voor Pessach plaatsvond bedroeft ons allen en het FORUM biedt haar diepste gevoelens van medeleven aan de families van de slachtoffers. …


Lees ook:

HLN “Schutter joodse centra voormalig lid Ku Klux Klan” http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1852046/2014/04/14/Drie-doden-bij-schietpartij-joodse-wijk-Kansas.dhtml

KANSAS CITY STAR: “Man with history of anti-Semitism jailed in fatal shooting of three at Johnson County Jewish centers”

A 73-year-old southwest Missouri man with a long history of anti-Semitism is suspected of killing two people outside Overland Park’s Jewish Community Center and then a third at a nearby Jewish assisted living facility.

After officers arrested Frazier Glenn Cross — an Aurora, Mo., man better known as F. Glenn Miller — Sunday afternoon, authorities said he went on a rant inside the patrol car. Though Overland Park Police Chief John Douglass wouldn’t say what Cross hollered, a television crew captured him on video while he was handcuffed in the back of the car.

“Heil Hitler,” Miller yelled out, and then he bobbed his head up and down. http://www.kansascity.com/2014/04/13/4957486/one-reported-dead-in-shooting.htmlHLN / KANSAS CITY STAR – foto: Minstens drie doden bij schietpartij in Kansas [Belga]