Palestijnse Hamas-militanten tijdens een optocht in Rafah [afp]Een Egyptische rechter heeft alle activiteiten van de Palestijnse islamistische groepering Hamas verboden. Hij heeft bovendien beslag gelegd op al haar kantoren in Cairo.

“De rechtbank heeft al het werk en de activiteiten van Hamas verboden in Egypte”, zei de rechter, die anoniem wilde blijven, aan Reuters. De Egyptische overheid ziet Hamas als een groot gevaar voor de veiligheid. Het beschuldigt de groepering ervan aanhangers van Al Qaida te steunen, Hamas ontkent dat echter.

Hamas keurt de uitspraak af. Het meent dat die als bedoeling heeft de Palestijnse zaak te beschadigen. De groepering heeft haar basis in de Gazastrook en is een vertakking van het Egyptische moslimbroederschap, dat in december van vorig jaar door de Egyptische regering als een terreurbeweging bestempeld werd. …


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1804860/2014/03/04/Hamas-verboden-in-Egypte.dhtml

Lees ook: “Judge: Egyptian court bans all Hamas activities in country” – JPost

Order signals increase in measures to crackdown on Sinai terror; Hamas condemns ruling as “targeting the Palestinian cause.”

An Egyptian court on Tuesday banned all Hamas activities in Egypt.

Hamas, the Palestinian group that rules the neighboring Gaza Strip, is an offshoot of Egypt’s Muslim Brotherhood, which the authorities have declared a terrorist group and which they have repressed systematically since the army ousted one of its leaders, Mohamed Morsi, from the presidency in July. … http://www.jpost.com/Middle-East/Judge-Egyptian-court-bans-all-Hamas-activities-in-country-344209HLN (Belga) / JPost – foto: Palestijnse Hamas-militanten tijdens een optocht in Rafah [afp]