Burgemeester Fons Verwimp (SP.A) heeft op de overdekte Zwarte Markt in Tessenderlo een kraam laten sluiten en de te koop aangeboden nazi-spullen in beslag laten nemen. Dat bevestigt de burgemeester zondagavond. Joods Actueel maakte de inbeslagname bekend op zijn website.

‘Ik werd zondagochtend gecontacteerd door iemand, die me vertelde dat er allerlei spullen verkocht werden, zoals onder meer T-shirts met racistische opdrukken’, zegt Verwimp. ‘Ik heb dan de politie ter plaatse gestuurd om de nodige vaststellingen te doen, een proces-verbaal op te stellen en de goederen in beslag te nemen, want zoiets hoort niet op zo’n markt. Het Hasseltse parket is ook op de hoogte gebracht. Maandag zullen we bekijken hoe we de zaak verder gaan aanpakken.’

Volgens Joods Actueel werden in het kraampje aanstekers met hakenkruisen, SS-tekens, vlaggen en swastika’s verkocht. Er stonden ook portretten van Adolf Hitler.


http://www.standaard.be/cnt/dmf20140223_00993965

Lees ook: Burgemeester Tessenderlo laat beslag leggen op nazi-prullaria op zondagsmarkt

Verschillende organisaties steunen burgemeester Tessenderlo bij aanpak handel in nazirommelBelga / De Standaard – foto: nazi-musuem-things [flickr]