Laurent LouisOnder applaus van alle fracties heeft Kamervoorzitter André Flahaut donderdag de daden en uitspraken van Kamerlid Laurent Louis van een week voordien veroordeeld. Tijdens het vragenuurtje had Louis toen de zogenaamde “quenelle” uitgebeeld en uitspraken gedaan over de shoah.
Het Coördinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) had woensdag verontwaardigd gereageerd op Louis’ “antisemtische en negationistische” uitlatingen, maar betreurde ook de “lauwe reactie” van de parlementsleden.

“Ik wil erop wijzen – en het verslag van de plenaire vergadering van 16 januari bevestigt dit – dat ik die uitspraken en gebaren onmiddellijk verwerpelijk en misplaatst heb genoemd, en dat ik daarin werd bijgetreden door de regering en de leden van onze assemblee”, zei Flahaut donderdag aan het begin van de plenaire vergadering. …

 

 


“Vandaag wil ik opnieuw onderstrepen hoe zeer ik dit afkeur en ik ben er zeker van dat ik namens alle politieke fracties van onze assemblee spreek”, aldus Flahaut, die applaus kreeg vanop alle banken. Behalve van Laurent Louis.

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1525414/kamer-veroordeelt-gedrag-laurent-louis.aspxGVA – foto: Laurent Louis (screenshot)