Patrick JanssensKeert Patrick Janssens volgend jaar dan toch terug op de kieslijst van de sp.a? Als het van Kathleen Van Brempt, voorzitster van het lijstvormingscomit√©, afhangt zeker wel. “Als ik het doe, zal het zeker niet op een zichtbare plek zijn”, reageert de ex-burgemeester van Antwerpen in Gazet van Antwerpen.

Van Brempt is volop bezig met verkennende gesprekken over de lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen in 2014. Ze hoopt dan ook dat Janssens de nationale politiek niet helemaal heeft afgezworen. “Het enige wat ik aan Patrick vraag, is dat hij onze kieslijst wil steunen. Het is niet zo dat we voor hem een prominente plek in gedachten hebben.” …


Janssens sluit niets uit, maar zegt dat zijn hoofd er nu niet naar staat om zich in een kiescampagne te werpen. “Ik heb de indruk dat men binnen sp.a vindt dat mij op de lijst zetten een interssante piste is, maar daar mag je verder niet te snel conclusies aan verbinden. Van Brempt is een reeks zaken aan het aftoetsen voor de kieslijst. Je mag natuurlijk nooit iets voor 100 procent uitsluiten, maar ga er niet te snel vanuit dat ik een rol zal spelen. Ik zal mij dienstbaar opstellen, maar ik zal zeker geen zichtbare rol opnemen.”

De Morgen

 De Morgen – foto: Patrick Janssens