Eerste minister Elio Di Rupo heeft de Palestijnse president Mahmoed Abbas verzekerd dat de Israëlische kolonisatie op Palestijns gebied “illegaal en in strijd met het internationaal recht” is. Abbas had in de vooravond een gesprek met de premier in Brussel.

De woordvoerder van Di Rupo gaf na afloop van het gesprek toelichting. “België steunt de oprichting van een onafhankelijke, democratische Palestijnse staat, die in vrede en veiligheid kan bestaan”, zei hij. De premier maakte de Palestijnse president duidelijk dat ons land de hervatting van de gesprekken met Israël ondersteunt. …


Beide partijen hadden sinds eind juli opnieuw dertien ontmoetingen, waarvan drie de voorbije dagen. “Het Amerikaans initiatief biedt een nieuwe kans op vrede, die absoluut moet worden benut”, was te horen in de entourage van de premier. Die feliciteerde Abbas voor zijn “moedig engagement, ondanks de soms negatieve ontwikkelingen op het terrein”.

De Palestijnse president had ook een onderhoud met Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy.

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1728221/2013/10/23/Di-Rupo-steunt-Abbas-in-strijd-tegen-joodse-kolonisatie.dhtml

Lees ook: “Di Rupo dénonce la politique de colonisation menée par Israël”:
“La Belgique et la Palestine entretiennent d’excellentes relations”, a souligné M. Di Rupo, cité par son porte-parole. … http://www.lalibre.be/actu/international/di-rupo-denonce-la-politique-de-colonisation-menee-par-israel-5267f73035708def0d91a84aDe Morgen / La Libre – foto: Palestijns president Mahmoed Abbas en Belgisch premier Elio Di Rupo [photo news]