screenshot van de Facebook pagina van Abou Moussa

ANTWERPEN – Politie en parket nemen de plannen van radicale moslims om dit weekend een trainingskamp in de Ardennen te organiseren bijzonder serieus. Vorige deelnemers van zo’n ‘radicaliseringsbivak’ in de Ardense bossen vechten intussen in Syrië.

Zeven dagen verbroederen met vijftien moslims in de Ardense bossen. Een combinatie van sport en spel, met de nodige aandacht voor de plichten van een goede moslim. Dat zijn de plannen van Abou Moussa van 25 oktober tot 1 november. Via een beveiligde Facebookpagina nodigde de Nederlandse moslim de voorbije dagen gelijkgezinden uit. …


Al zeven jongeren gaven aan te willen deelnemen. Kostprijs voor een week: 130 euro. ‘Zwembad en sauna inbegrepen’, aldus de man. Zelf doet hij zijn plannen plan af als was het een scoutsweekend, maar de Belgische veiligheidsdiensten weten wel beter.

De plannen voor het gezellige bivak van Abou Moussa verontrusten de speurders. En wel om meerdere redenen. Omdat Abou Moussa een Nederlandse radicaal is die banden heeft met Sharia4Bel­gium-leider Fouad Belkacem. Omdat hij zelf als spreekbuis optreedt van de Nederlandse jihadstrijders en er prat op gaat 80 procent van alle vertrokken Syriëstrijders uit onze regio persoonlijk te kennen. En omdat tal van Belgische jihadstrijders voor hun vertrek soortgelijke weekends hielden in de Ardennen. Dat bevestigen verschillende bronnen.

Lees het artikel uit het Nieuwsblad

“Des musulmans radicaux prépareraient un camp d’entraînement en Ardennes” – Lees het artikel van 7sur7Het Nieuwsblad – foto: screenshot van de Facebook pagina van Abou Moussa