Kasteel van LosangeOp 26 juli ll. hebben wij reeds bericht over onze verontwaardiging t.o.v. een artikel gepubliceerd in Le Soir over het domein van de familie d’Udekem d’Acoz (vader van huidige Koningin Mathilde). https://fjo.be//nieuws/480/Schokkend-artikel-in-Le-Soir-van-19-juli-2013

Wij hadden toendertijd zowel de auteur van het artikel in Le Soir, journalist Pascal Martin, als het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding aangeschreven over de insinuaties dat “de joden” het domein in een berooide toestand hadden achtergelaten, (originele tekst “Il y a trouvé un domaine forestier mis à blanc par les juifs”) echter zonder enig succes.

Gisteren publiceerde Joods Actueel een uitgebreid artikel waarin de feiten beschreven door journalist Pascal Martin worden weerlegd door de oom van Mathilde, Graaf Raoul d’Udekem d’Acoz.

Onze reactie van 26 juli was dus niet ongegrond, het blijkt dus correct te zeggen dat de journalist zijn artikel heeft geschreven zonder enig verder onderzoek van deze ongegronde beweringen van “anonieme” getuigen, en hiermee aan de onfrisse antisemitische roddels uit vorige eeuwen doet herinneren. …


U kan het volledige artikel van Joods Actueel hier lezen: “Onkel van koningin Mathilde: Le Soir bezondigt zich aan vuilspuiterij tegen Joden”. http://joodsactueel.be/2013/10/17/onkel-van-koningin-mathilde-le-soir-bezondigt-zich-aan-vuilspuiterij-tegen-joden/