Klaagster De Blokkendoos lid van Sharia Sisters [vandaag.be]Vandaag.be – 16 juli – Dennis Van Damme / Foto: BHul

Najat Mejdoubi, de moeder die als eerste aan de alarmbel trok in het verhaal van vermeend kindermisbruik in de Kielse school De Blokkendoos, was lid van Sharia Sisters. Dat is een organisatie die parallel liep met Sharia4Belgium. Zij stapte als eerste het politiebureau op het Kiel binnen om een klacht in te dienen tegen een leerkracht van de kleuterschool van haar vierjarig zoontje. …


“Sisters4Sharia was een vrouwenorganisatie die werd aangestuurd vanuit Sharia4Belgium”, vertelt een gerechtelijke bron. “Ze bestond voor een deel uit vrouwen van leden van Sharia4Belgium, maar er waren ook andere vrouwen bij. Ze kregen elke woensdag les in hetzelfde lokaal in de Dambruggestraat als waar Sharia4Belgium haar bijeenkomsten organiseerde. “Het is duidelijk dat het om een bijzonder extremistisch clubje gaat.”

Gecoördineerd?

Dat de hysterie rond de vermeende feiten in De Blokkendoos gecoördineerd werd vanuit een of andere organisatie, is niet bewezen. “Wat er in De Blokkendoos gebeurd is, past wel perfect in de strategie die Sharia4Belgium in het verleden heeft toegepast”, zegt de bron bij het gerecht.

“We zagen hetzelfe fenomeen als bij het niqab-incident in Molenbeek vorig jaar. Een aantal extremisten probeerde het probleem met De Blokkendoos toen te gebruiken om de rest van de gemeenschap op te zetten tegen alles wat niet-moslim was.”

Alhoewel aan de schoolpoort van De Blokkendoos luid werd geprotesteerd, sloeg de vonk niet over naar de rest van de Antwerpse moslimgemeenschap. De oproerkraaiers zijn niet geslaagd in hun opzet. En dat is vooral de verdienste van de moslimgemeenschap zelf.”

Najat Mejdoubi houdt vol dat haar kind wel degelijk is aangerand en wil niet antwoorden op de vragen over het lidmaatschap bij Sisters4Sharia.

http://www.vandaag.be/binnenland/130754_klaagster-de-blokkendoos-lid-van-sharia-sisters.html

Kijk ook naar Terzake van 15/07/2013:  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake/EP_130715_Terzake?video=1.1678727

Lees ook: 

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1668388/2013/07/13/Geen-misbruik-door-kleuterjuf-in-Antwerpse-school.dhtml

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130621_00632135

http://www.standaard.be/cnt/dmf20130714_051

http://censored31.blogspot.be/

 Vandaag.be – Foto: BHul