Kim Jong-un (in het midden)De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un zou toplui van zijn communistische regime ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler cadeau hebben gedaan. Dat schrijft New Focus International, een website van Noord-Koreaanse dissidenten. [De Tijd]

“North Korea looks towards Hitler and the Third Reich” –  New Focus Interantional

Among Kim Jong-un’s gifts to some of North Korea’s high-ranking officials this year were copies of Hitler’s Mein Kampf, according to a trusted source who serves as a DPRK official in China. To mark Kim Jong-un’s birthday on January 8th, DPRK officials ranked departmental director and above in the National Defence Committee were presented with the autobiography of Adolf Hitler in the form of a “hundred-copy book”.  …


(This refers to a limited edition of translated books which are officially banned but have been published in secret for the consumption of members of the North Korean elite.)… http://newfocusintl.com/north-korea-hitler-third-reich/

Ontkenning:

“Kim Jong-un deed “Mein kampf” niet cadeau” – VRTNieuws

Het Noord-Koreaanse regime heeft officieel ontkend dat leider Kim Jong-un het boek “Mein kampf” van nazidictator Adolf Hitler cadeau gaf aan enkele functionarissen op zijn verjaardag. “Dit is laster, het komt van uitschot.”Eerder vandaag berichtte New Focus International dat Kim Jong-un “Mein kampf” (mijn strijd, red.) van Adolf Hitler in januari cadeau had gegeven. Zo wou de Noord-Koreaanse leider de functionarissen vragen “om te bestuderen hoe het Derde Rijk zo succesvol werd” om er zo lessen uit te trekken.

Dat eerder schimmige bericht, waarin anonieme bronnen geciteerd worden, werd verspreid door een website die gerund wordt door overlopers uit het Noord-Koreaanse regime. Opvallend was dat Zuid-Koreaanse media gretig het bericht overnamen.

“We zullen het uitschot uitroeien”

Maar het Noord-Koreaanse regime getroost zich wel de moeite om te reageren op het bericht. Via het officiële agentschap KCNA ontkent het regime dat Kim Jong-un het boek uitdeelde. “Dit is laster, het komt van uitschot dat zich laat manipuleren door Zuid-Korea en de VS.” Het komt zelfs tot bedreigingen: “We zijn vastberaden om dit verachtelijke uitschot fysiek uit te roeien.”

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/130619_KimJongUn_MeinKampf