Bart De Wever [Belga]Burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat de Antwerpse moslimjongeren die actief meevechten in Syrië, ambtelijk schrappen. Daardoor hebben ze geen officieel adres meer en verliezen ze al hun sociale rechten zoals hun recht op een uitkering.

De Wever kondigde vorige week aan dat hij er alles aan zou doen om te beletten dat deze jihadisten nog in Antwerpen zouden rondlopen. “Het ambtelijk schrappen van deze mensen valt volledig onder mijn bevoegdheid”, zegt hij. “Het is een lange procedure die intussen is opgestart. Bij verschillende controles stelden we vast dat ze niet meer in de stad wonen. Door ze te schrappen, hebben ze geen officieel adres meer.” …


De Wever roept jonge moslims op om deze zomer niet naar Syrië te trekken. Volgens hem zouden een aantal Antwerpse jongeren daar zijn opgesloten door ofwel het regime ofwel de rebellen. “Laat je oren niet hangen aan radicalen. De kans is groot dat je niet meer terugkeert uit Syrië, want daar is het de hel”, aldus De Wever.

Gisteren raakte bekend dat de onder moslimjongeren populaire moskee De Koepel in Borgerhout zijn erkenning verliest. De veiligheidsdiensten stelden vast dat hij een broeihaard is van radicalisering. De Koepel is opgericht door bekeerlingen.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/de-wever-schrapt-syrie-strijders-uit-bevolkingsregister.aspx

Lees ook: https://fjo.be//nieuws/407/66/Radicalisme-kost-moskee-erkenningGVA – Foto: Bart De Wever [Belga]