Heath Campbell in nazi-uniformEen Amerikaan die zich bij de naamkeuze van zijn kinderen door het nazisme liet inspireren en het hoederecht over hen verloor, is maandag (lokale tijd) voor een rechtbank in New Jersey verschenen in een nazi-uniform. Hij hoopt toestemming te krijgen om zijn jongste kind, 18 maanden oud, te mogen zien.
De 40-jarige Heath Campbell noemde zijn drie oudste kinderen Adolf Hitler Campbell (7 jaar), JoyceLynn Aryan Nation Campbell (6 jaar) en Honzlynn Jeannie Campbell (5 jaar). De kinderen werden in 2009 bij hun ouders weggehaald.

Het vierde kind, Heinrich Hons Campbell, haalden de sociale diensten al enkele uren na de geboorte in november 2011 weg bij het koppel. De autoriteiten deden dat omwille van een geschiedenis van familiaal geweld. “Ik hou van mijn kinderen, ik wil hun vader zijn”, verklaarde Heath Campbell voor de hoorzitting in de rechtbank van Flemington (New Jersey) aan de lokale zender NBC10.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1645340/2013/06/04/Vader-van-kleine-Adolf-Hitler-verschijnt-voor-rechtbank-in-nazi-uniform.dhtml

Heath Campbell in nazi-uniform (full version)HLN – Foto: NBC