Oudste Hebreeuwse thorarol ontdekt in BolognaBOLOGNA 29/05 (DPA/AFP) = De tot nog toe oudst bekende Hebreeuwse thorarol is in de Italiaanse studentenstad Bologna ontdekt. Het geschrift op schaapshuid is vermoedelijk afkomstig uit de 12e of 13e eeuw, aldus de Italiaanse universiteit.
Dat kwam aan het licht na onderzoek van de 36 meter lange en 64 centimeter brede rol. Een professor had de rol toevallig bij de catalogisering van documenten in de bibliotheek ontdekt.

Daar verbleef de rol, die de complete tekst van de thora in het Hebreeuws bevat, vermoedelijk enkele eeuwen zonder dat iemand van zijn bestaan afwist. Hoe het geschrift naar Bologna kwam, is onduidelijk. De rol zal nu verder onderzocht en tentoongsteld worden, deelde de universiteit nog mee. LRT/LVK/


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130529_00602613

Het Nieuwsblad