Johan CruijffJERUSALEM, 08-05-2013 – De oud-speler en trainer Johan Cruijff bezocht het Holocaust Museum  Yad Vashem in Jeruzalem vanwege drie van zijn familieleden die werden gedood door de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog,

Tijdens een bezoek aan Israël afgelopen weekend, raakte Cruyff geïnteresseerd in de dood van zijn familieleden Judith, Regina en Rozette de Metz. Deze drie zussen van een tante van moederszijde zijn familie van Cruijff via een huwelijk met een Nederlandse Jood, Jonas De Metz, die ook omkwam in een nazi-vernietigingskamp…


“Johan Cruyff honors Jewish relatives” [Ynet News]

Legendary Dutch footballer concludes visit to Israel with commemoration of three family members murdered by Nazis …

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4379053,00.htmlYNet News – Op de foto: Johan Cruijff