Kaars tijdens herdenking aan monumentHet FORUM der Joodse Organisaties wenstde personaliteiten en alle deelnemers langs deze weg van harte te danken voor hun deelname aan de herdenkingsplechtigheid van gisteren dinsdag 7 mei. 

Zoals iedereen heeft kunnen merken hebben de hemelsluizen zich geopend tijdens het gebed voor de doden “keil male rahamim”.

Dank aan iedereen voor het dapper trotseren van de zondvloed die de ceremonie een onverwachte afloop heeft gebracht.


Waren aanwezig op de plechtigheid:
Senaatsvoorzitster Mevr. Sabine de Bethune, tevens gastspreker op het evenement, en o.a. Minister van Staat Mark Eyskens, Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman, Britse Ambassadeur Jonathan Brenton, Antwerps Gouverneur Cathy Berx en burgemeester Bart De Wever. Ook schepenen van de Stad Antwerpen waren aanwezig o.a. Ludo Van Campenhout, Philip Heylen, André Gantman, Claude Marinower.

Lees ook het artikel verschenen in GVA op 7/5/2013

https://fjo.be//nieuws/356/66/Antwerpse-Joodse-gemeenschap-herdenkt-Holocaust-en-opstand-in-getto-van-Warschau