Bart De WeverDe geplande betoging van het extreemrechtse N-SA op het Moorkensplein in Borgerhout mag dan toch niet doorgaan. De politie adviseert dat in een nieuw informatierapport en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) volgt dat advies op.
Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief (N-SA) had al een voorlopige toestemming van burgemeester De Wever gekregen om op 1 mei te betogen op het Moorkensplein in Borgerhout. Maar die wordt nu dus toch ingetrokken. Dat gebeurt na een nieuw politierapport waaruit blijkt dat de openbare orde niet kan worden gegarandeerd.

“Ik volg de aanbeveling van de politie op om de toestemming voor die betoging in te trekken”, stelt Bart De Wever. “Inhoudelijk bemoei ik me er niet mee, ik ga alleen voort op de openbare orde.” …

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/borgerhout/de-wever-gaat-toelating-betoging-n-sa-intrekken.aspxGVA – Foto: Bart De Wever [Knack]