Red Star Line affiche

Beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck maakt voor het Red Star Line Museum een stille film. We zijn hiervoor op zoek naar 800 figuranten.

Hans Op de Beeck realiseerde intussen al vijftien kunstfilms, waaronder zijn internationaal gelauwerde Staging Silence (2009) en Sea of Tranquillity (2010). Dance, zo heet zijn film voor het museum, wordt een poëtische film zonder tekst. De film wordt permanent tentoongesteld in het nieuwe Red Star Line Museum dat op 27 september 2013 de deuren opent.


Waar en wanneer?
De opnames van Dance vinden plaats op 6 april 2013 in Park Spoor Noord Antwerpen.

Wat moet je doen?
Je komt in beeld als landverhuizer. Als figurant voer je in groep handelingen uit die te maken hebben met migratie, reizen en onderweg zijn, koffers pakken, afscheid nemen, slapen, controles ondergaan…

Wat zit er voor je in?
Je wordt uitgenodigd voor een sneak preview, van het museum en de film, kort voor de officiële opening van het museum. Daar ontvang je, als herinnering aan de dag, een dvd met het ontstaansproces van Dance.

Wil je meespelen in de film van de Red Star Line?
Schrijf je dan in vóór 10 maart 2013. Lees meer op de website van het Red Star Line Museum.

Website Red Star Line Museum: http://www.redstarline.be/Pics/Stad/Bedrijven/Cultuur_sport_recreatie/CS_Musea/RedStarLine/newsletter/Nieuwsbrief_zonder_tekst.html