Sample ImageWat betekent dit voor Israël? Moeten de burgers hun maskers al gaan ophalen?…

http://worldnews.nbcnews.com/_news/2012/12/05/15706380-syria-loads-chemical-weapons-into-bombs-military-awaits-assads-order?lite

 

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162805#.UMCxgnd7R8E

 

Hilary Clinton: ‘Wanhopige Assad kan naar chemische wapens grijpen’

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121205_055

De Verenigde Staten hebben duidelijk gemaakt aan het Syrische regime dat het gebruik van chemische wapens niet getolerereerd zal worden. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton na een bijeenkomst met de andere Buitenlandministers van de Navo-lidstaten. Clinton vreest dat Assad uiteindelijk toch naar die wapens zal grijpen.

‘Wij zijn bezorgd dat het regime van Assad almaar wanhopiger wordt en misschien chemische wapens zal gebruiken of de controle over die wapens zal verliezen aan één van de gewapende groeperingen die momenteel opereren in Syrië’, verklaarde Clinton.


‘Daarom hebben we uit gezamenlijke bezorgdheid (met alle Navo-landen) een duidelijke boodschap verstuurd dat de Syrische regering daarmee een lijn zou overschrijden’, aldus Clinton. ‘De verantwoordelijken zullen zich dan moeten verantwoorden.’

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken pleitte voor een snelle machtsoverdracht en stelde dat de VS alles zal doen om de Syrische oppositie te ondersteunen, nu een nieuwe coalitie van oppositiepartijen werd opgericht.

‘Val regime is onvermijdelijk’

Volgende week organiseert de VS samen met andere landen een vergadering van de ‘Vrienden van Syrië’ te Marrakech. Daar zal besproken worden wat er nog meer gedaan kan worden om een einde te maken aan het Syrische conflict, aldus Clinton.

‘Dan moet het Assad-regime echter beslissen mee te gaan in een politieke overgang en het geweld tegen de eigen bevolking stoppen’, besloot de vrouw van ex-president Bill Clinton. ‘We hopen dat ze dat zullen doen omdat we geloven dat de val van het regime onvermijdelijk is. Het is enkel de vraag hoeveel mensen moeten sterven voor dat gebeurt.’ [De Standaard]

Lees ook: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9719511/Syria-regime-mixing-chemicals-to-make-sarin-gas-report.html

 

Marokkaanse honorair consul in Syrië vermoord

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121206_00393448

De Marokkaanse honorair consul in Syrië is dinsdag vermoord toen hij in Aleppo een hotel verliet. Dat heeft het Marokkaanse persbureau MAP woensdag gemeld. Mohamed Alae Eddinne, die sinds 2001 honorair consul was, werd volgens MAP aangevallen door een groep gewapende lieden in een taxi.

Bij de aanval op Eddinne kwam ook een tweede persoon om het leven. Details daarover werden niet bekendgemaakt.

Marokko is volgende week woensdag gastland voor een bijeenkomst van de Vrienden van Syrië, een alliantie van landen die de rebellen steunen die tegen de regering van president Bashar Assad strijden.op de foto :[Hilary Clinton in Brussel op 05/12/2012