Sample ImageHet terreuralarm in ons land is verhoogd van niveau 2 naar 3, het op ééen na hoogste niveau. De reden is een nieuwe anti-islamfilm, die binnenkort verspreid wordt via internet. “Dit gebeurt dagelijks, we moeten niet overdrijven”, nuanceert minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH).

Het terreuralarm staat nu op het op één na hoogste niveau. Het crisiscentrum bij Binnenlandse Zaken gaat uit van een “ernstige dreiging”. “Het gaat om een voorzorgsmaatregel”, zegt Jaak Raes van het crisiscentrum.


De reden voor de dreiging is een nieuwe anti-islamfilm “The innocent prophet”. De maker ervan is een Pakistaanse ex-moslim die nu in Spanje woont. Hij zegt dat hij “de smerige waarheid over de profeet wil onthullen”. In de film, die binnenkort op internet wordt verspreid, wordt de profeet Mohammed voorgesteld als een verkrachter en een pedofiel.

Eerder dit jaar was er ook al een anti-islamfilm. Naast wereldwijd protest braken toen ook rellen in Borgerhout in Antwerpen. …

“Dit gebeurt dagelijks, we moeten niet overdrijven”

De verhoging van het terreuralarm is volgens minister van Binnenlandse Zaken Milquet niet uitzonderlijk. “We moeten niet overdrijven. Dit is klassiek, dagelijks werk van de politie- en veiligheidsdiensten”, zei ze bij het begin van het kernkabinet. Ze betreurt dat de beslissing is uitgelekt.

Volgens haar zijn zulke beslissingen, die genomen worden door het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging, enkel voor de politiezones bestemd. “Zo weten ze dat er een gebeurtenis zal plaatsvinden waarbij waakzaamheid geboden is. Zonder meer. We moeten niet overdrijven.” [Bron: de Redactie]

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1292865/terreuralarm-verhoogd-in-aanloop-naar-release-anti-islamfilm.aspx