Sample ImageCharles Mahler overleeft de jodenvervolging. Als Antwerps jongetje van 6 moet hij in 1942 samen met de andere leden van het gezin onderduiken. Op de vlucht voor de razzia’s van de nazi’s en politie. Twee jaar zal hij een verborgen leven leiden rond Aarschot. “De eer van België is gered door gewone mensen die Joden hebben geholpen. Zij riskeerden hun leven voor ons.”


Charles’ gezin zal de oorlog overleven. Maar als ze terugkomen in Antwerpen horen ze dat 40 familieleden via de kazerne Dossin gedeporteerd zijn naar het concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau en daar vergast werden. “Mijn overgrootmoeder was 86. Mijn jongste nichtje was twee jaar. Niemand van de familie van mijn vader heeft het overleefd.”

Deze reportage kan u zien in Koppen op Eén op donderdag 29 november 2012 om 20u40

Koppen is een Reportagemagazine van VRT-Nieuws. Belangwekkend, actueel en positief. Oog voor menselijke verhalen uit Vlaanderen en de wereld. Elke donderdag, één, 20u40!