Sample ImageIn New York heeft de politie een aanslag verijdeld tegen het lokale kantoor van de centrale bank Federal Reserve. Een man die een vrachtwagen met explosieven wou parkeren vlak bij de bank, is opgepakt.

De man werd gevat toen hij een vrachtwagen met 450 kilogram “explosieven” had geparkeerd vlak bij het kantoor van de Federal Reserve op Wall Street in New York.

Wat de man niet wist, was dat het ging om namaakexplosieven die geleverd waren door undercover-agenten van het FBI die met de dader in contact waren gekomen. Volgens de politie was er op geen enkel ogenblik gevaar voor de bevolking omdat de springtuigen niet konden ontploffen.

De dader zou een man uit Bangladesh zijn die eerder dit jaar in de VS was aangekomen. Hij beweert banden te hebben met de terreurgroep Al Qaeda en was in de VS actief op zoek naar mensen die bereid zijn om terreuraanslagen te plegen.

Zo zou hij plannen gehad hebben om de beurs van New York aan te vallen, maar uiteindelijk koos hij voor de Federal Reserve. De man was al langer opgemerkt door het FBI en werd al enkele maanden geschaduwd.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/121017_Fed_aanslag

 

http://www.bnr.nl/meernieuws/144529-1210/fbi-pakt-man-die-bankgebouw-wilde-opblazen