Sample Image

PS-vicepremier Laurette Onkelinx, die bij de gemeenteraadsverkiezingen de PS-lijst aanvoert in Schaarbeek, heeft klacht ingediend tegen onbekenden voor aanzetten tot rassenhaat.

Het nummer twee van de lijst, Yves Goldstein, krijgt in de aanloop naar de verkiezingen af te rekenen met een aantal antisemitische uitlatingen. Zo is in Schaarbeek een Turks pamflet verdeeld waarop een stem voor Onkelinx wordt afgeraden, omdat zij zich zou laten opvolgen door Goldstein. Volgens het drukwerk is de PS’er een “jood en een actieve zionist”.

[Bron: Le Soir]

 

 


“Een stem voor de PS zal toelaten dat onze gemeente wordt geleid door een vijand van onze religie en onze natie. Elke moslim moet tien kopieën maken van deze kaart en die verdelen.”  

Onkelinx heeft daarom een klacht ingediend tegen onbekenden. De politica legde ook een klacht neer bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

http://www.hln.be/hln/nl/13816/Verkiezingen-2012/article/detail/1513308/2012/10/08/Turks-pamflet-tegen-verkiezing-Onkelinx-in-Schaarbeek.dhtml