Sample ImageBereid je voor om ontroerd te worden door dit uitzonderlijk verhaal van een uitzonderlijke man: FELIX ZANDMAN.

Het verhaal van Felix Zandman die zijn familie verloor tijdens de Shoa, is buitengewoon. Hij zelf zei: “Ik voel me schuldig omdat ik nog leef”. Hij woonde 17 maanden in een graf, in een put in de grond waar het hem nog geslaagd is om, ondanks alles, wiskunde te studeren. Hij was een Joods wetenschappelijk genie en hij heeft “Vishay Intertechnology” opgericht, een multi-miljard dollar bedrijf dat levens redt,  genoemd naar een stad waar alle Joden werden vermoord. Hij kocht het nazi bedrijf “Telefunken” waar nu de Israëlische vlag boven wappert, en maakte van de IDF “Merchava “ tank de beste in de wereld….

 


Dr Felix Zandman overleed in Juni 2011, maar zijn grandioze nalatenschap zal nog vele jaren verder leven.

http://www.youtube.com/watch?v=BLEyAqhEzqI&feature=youtu.be (duur: 59 min)