[bron: AFP] In India is deining ontstaan rond een nieuwe kledingboetiek met de welluidende naam ‘Hitler’. De joodse gemeenschap in de stad Ahmedabad en de Israëlische ambassadeur dringen er op aan dat zaakvoerder Rajesh Shah per onmiddellijk een andere naam kiest voor zijn winkel van westerse mannenkledij.

Shah, die bovendien een swastika verwerkte in het puntje op de ‘i’ in het logo van zijn winkel, zegt zich evenwel van geen kwaad bewust te zijn. “Tot ik mijn winkel openden, had ik geen flauw idee wie Hitler was’, beweert hij.


“Het is de bijnaam van de opa van mijn vennoot. Die noemt zijn grootvader zo omdat die altijd zo streng is. Mij leek het wel een leuke naam voor mijn winkel. Pas bij de opening, vorige week, vernam ik dat die Adolf Hitler de dood van zes miljoen mensen op zijn geweten heeft”.

Rajesh Shah is niet van slechte wil en is bereid zijn shop van naam te veranderen. “Ten minste, als men mijn kosten wil terugbetalen”, zegt hij. “We hebben ongeveer 150.000 rupees (2.150 euro, red.) geïnvesteerd in de creatie van het logo, briefpapier, naamkaartjes en dies meer”.

AFP