Sample ImageIn 1972 was de wereld in shock; tijdens de Olympische Spelen in München werden bij een bloedige aanslag elf Israëlische atleten vermoord door leden van de Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September.

Om de 40ste verjaardag van deze gruwel te herdenken, werd het Internationaal Olympisch Comité gevraagd om één minuut stilte te houden tijdens de Spelen van deze zomer in Londen.

De families van de slachtoffers vragen al sinds 1976 om een dergelijke herdenking.


De Olympische spelen, met als symbool de 5 gekleurde ringen, staan voor de versterking van de vriendschapsband tussen de volkeren, de atleten die deelnemen zijn één grote familie, ze symboliseren kameraadschap, wederzijds respect, fair play en eenheid via de sport.  

Daarom roept het FORUM der Joodse Organisaties en het CCOJB (CoordinatieComité van de Joodse Organisaties van België) u allen op om uit respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden op de dag van de openingsceremonie

vrijdag 27 juli 2012 om 12u stipt
één minuut stilte in acht te nemen

ongeacht het al dan niet eren van de slachtoffers door het Internationaal Olympisch Comité.