Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) heeft met tevredenheid kennisgenomen van de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken waarin recente antisemitische uitspraken van de Palestijnse president Mahmoud Abbas scherp worden veroordeeld.

In een interview met de Palestijnse TV ontkende Abbas dat Europese Joden Semieten zijn. Volgens Abbas was Hitler géén antisemiet omdat hij uitsluitend een afkeer zou hebben gehad van de Joodse woekeraar en niet van de Joodse religie.

Ook vorig jaar kwam Abbas met zijn gastheer Bondskanselier Scholz in botsing toen hij in Berlijn tijdens een gezamenlijke persconferentie Israël verweet “zeker 50 Holocausts tegen Palestijnen” te hebben uitgevoerd.

De recente antisemitische uitspraken van Abbas schoten ook het Belgische ministerie en vrijwel de gehele westerse wereld in het verkeerde keelgat. De burgemeester van Parijs trok zelfs een eerder uitgereikte onderscheiding aan Abbas in.
Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken acht elke trivialisering of bagatellisering van de Holocaust onaanvaardbaar.

Het FJO heeft met tevredenheid kennis van deze verklaring genomen.

 

 

Voor nadere info:
Hans Knoop, woordvoerder FJO +31 6 47082871