“Open Huizen” is een jaarlijks herdenkingsweekend om de herinneringen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Tijdens verschillende kleine bijeenkomsten delen vertellers, bezoekers en bewoners verhalen over stadsgenoten. Dat doen ze (in de buurt van) waar zij vroeger woonden. Iedereen is welkom om mee te luisteren, praten en samen te herdenken.

Kom mee herdenken
Op zaterdag 6 en zondag 7 mei stellen 24 huizen, scholen en buurtcentra in 4 Antwerpse districten hun deuren open voor persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Kom luisteren naar de vertellingen. Het is gratis, maar we raden aan om vooraf een plaats te reserveren. Schrijf je voor elke bijeenkomst afzonderlijk in via onze website.

Bekijk het volledige programma

Reserveer je plek

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is sterk aangeraden door de beperkte capaciteit.
Zo ben je zeker van een plaats. Schrijf je voor elke bijeenkomst afzonderlijk in.

Hulp nodig bij je inschrijving?
Mail naar openhuizen@antwerpen.be of bel tijdens de kantooruren naar 03 338 64 32.

Open Huizen is een initiatief van Erfgoedlab Antwerpen, MAS en Vredescentrum in samenwerking met Kazerne Dossin en diverse lokale partners.