Het Forum der Joodse Organisaties heeft met afschuw kennisgenomen van beelden die op sociale media zijn verschenen van Beerschot supporters die gisteren tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht voor hun supporterscafe wansmakelijke anti-joodse leuzen en neonazistische slogans hebben gescandeerd. Het ging onder andere over het “verbranden van joden”, “Sieg Heil!”  en “Hamas Hamas, joden aan het gas”.

In het licht van de recente racismerel met Vincent Kompany is dit een nieuw dieptepunt in de Belgische voetbalwereld op twee weken tijd.

Wij verwachten een ondubbelzinnige veroordeling door de voetbalwereld in het algemeen en door de Pro League en het Beerschotbestuur in het bijzonder. Het racisme en uitingen van jodenhaat onder verschillende supportersgroepen dient eindelijk eens serieus te worden aangepakt. Het mag deze keer niet bij loze woorden en beloften blijven.

Wij verzoeken tevens de voetbalbond en het Beerschot bestuur om dringend concrete gepaste maatregelen te nemen en nodigen hen uit om met het FJO in contact te treden hieromtrent.

 

 

Voor nadere info (niet voor publicatie bestemd):

FJO, Mtr Philippe Scharf , co-voorzitter en algemeen woordvoerder : +32 (0)477 521 646