Dit jaar was het een nooit eerder ervaarde herdenking wegens de beperkingen waarmee wij allen moeten leven in tijden van Covid-19 pandemie. Voor het eerst sinds de oprichting van het het Monument voor de Gedeporteerde Antwerpse Joodse Burgers in 1997 kon er geen publiek bij zijn, wat betekent ook geen overlenden van de Shoah.

Onze voorzitster, Regina Suchowolski heeft een toespraak voorbereid en u kan de volledige versie hier (PDF) downloaden.
Samen met comitélid Nadine Zucker-Iarchy is zij een bloemenkrans gaan neerleggen aan het Monument.

Burgemeester Bart de Wever, schepenen Claude Marinower, en Annick De Ridder zijn ieder een bloemenkrans komen neerleggen aan het monument.
Schepen Claude Marinower deed dit eveneens in naam van Kazerne Dossin voor diercteur Veerle Vanden Daele die niet persoonlijk kon komen. “Met het leggen van een krans, en virtueel in gedachten met iedereen verbonden neemt Kazerne Dossin deel aan de serene herdenking aan het Monument voor de Gedeporteerde Antwerpse Joodse Burgers. Zo herdenken we samen de Dag van de Overwinning voor de Democratie en de door nazi-Duitsland gepleegde genocide.”

Wij publiceren hier een korte fotoreportage van.
De foto’s zijn voorgesteld in een gallerij. Klik op de titel van het artikel (of op “Read More” hieronder) om alle foto’s te zien.
Gebruik de pijltjes < > links en rechts om alle foto’s voorbij te doen scrollen.

Burgemeester Bart de Wever heeft een videoboodschap opgenomen die u kan bekijken

 

Schepen Annick De Ridder eeft een videoboodschap opgenomen die u hier kan bekijken