Het Coördinatiecomité van Joodse Organisaties van België (CCOJB) en het Forum der Joodse Organisaties (FJO) vernemen met opluchting dat het BAS de liedjes ‘Al wie niet springt, dat is een Jood’ en ‘Alle Joden zijn homo’s’ als beledigend veroordeelt.

Het CCOJB en het FJO beklemtonen, dat zij Club Brugge zeker niet van antisemitisme beschuldigen, maar enkel een einde willen maken aan het zingen van folkloristische liedjes, die uit een voorbije tijd stammen.

Wij hopen dat alle supporters van alle sportclubs in het Koninkrijk dat zullen inzien, en begrijpen dat bepaalde gewoonten uit het verleden niet meer thuishoren in een moderne democratie.

Het CCOJB en het FJO blijven ter beschikking om zich samen met de clubs en federale overheden in te zetten in de strijd tegen alle vormen van racisme, antisemitisme, homofobie en discriminatie, en tegen het banaliseren ervan in spotliederen.

Zij onderstrepen de moed van de Belgische Voetbalunie, die niet geaarzeld heeft, in te gaan tegen de aanvankelijke beslissing van haar eigen disciplineorgaan.

Het voetbal is een sport die uitnodigt tot verbinden, tot broederschap en verdraagzaamheid, en wij kijken dus vol spanning uit naar het volgende seizoen van de Jupiler Pro League België.

Bron:
FJO/CCOJB