Laura Laune : « Quel est le point commun entre les Juifs et les baskets ? ». Et de répondre : « On en trouve plus en 39 qu’en 45 »
“Meer joden in ’39 dan in ’45” – Afschuwelijk! Is dit humor?!:

De Belgische comédienne Laura Laune is al meerdere keren de hemel in geprezen voor haar gevoel voor humor. Ze won er zelfs verschillende prijzen voor. Tijdens haar meest recente show bracht ze echter niet iedereen aan het lachen: een mopje over Joden zorgt voor heel wat commotie. Ook de Franse televisiezender die het fragment uitzond ligt zwaar onder vuur. Op Twitter werd al opgeroepen tot een boycot.
Het was de Franse televisiezender France 2 die in een programma over vrouwelijke komieken een fragment uit Laura’s laatste show toonde. De televisiezender kreeg meteen een storm van kritiek over zich heen, want een van haar moppen zou racistisch zijn.

Joden en sneakers
Laura staat gekend om haar gevatheid en zwartgallige humor, iets wat de Fransen wel konden appreciëren. De comédienne won er recent zelfs nog de wedstrijd ‘Incroyable Talent’ mee, een show die vergelijkbaar is met Belgium’s Got Talent.

“Wat hebben sneakers en Joden gemeen?” Met dat zinnetje stak de 31-jarige blondine van wal. “Er zijn er meer in 39 dan in 45.” Een ludieke vergelijking van schoenmaten met de start en het einde van de Tweede Wereldoorlog en de uitroeiing van Joden door Nazi’s.

Niet iedereen zag er deze keer de humor van in en ook Laura zelf, die van oorsprong Belgische is maar nu in Frankrijk woont, kreeg het vooral op Twitter hard te verduren.

Maar op diezelfde socialemediakanalen circuleren ook veel steunbetuigingen. Fans springen voor haar in de bres en ook mensen die Laura nog niet eerder ontdekten, kunnen het mopje wel smaken.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180122_03314647

Het Forum der Joodse Organisaties heeft klacht neergelegd.

Eens goed lachen met de Shoah en de 6 miljoen vermoorde joden is erbarmelijk! en van heel slechte (humoristische) smaak.

Spotten en grappen maken over de onschuldige doden van een volkerenmoord (mannen, vrouwen én kinderen) kan toch niet écht als onschuldig worden aanvaard. Dat dit de laatste tijd als normaal wordt ervaren en is zeer onrustwekkend.

Gerelateerde artikels:

« Au bord des larmes, Gilles Verdez dénonce la “blague monstrueuse” de l’humoriste belge Laura Laune (vidéo) »

https://www.rtl.be/people/tele/touche-pas-a-mon-poste/au-bord-des-larmes-gilles-verdez-denonce-la-blague-monstrueuse-de-l-humoriste-belge-laura-laune-video–989238.aspx

« Diffusée sur France 2, une blague de Laura Laune sur les juifs fait polémique »

https://www.ladepeche.fr/article/2018/01/22/2726721-diffusee-france-2-blague-laura-laune-juifs-fait-polemique.html

« France 2: une blague de la comique Laura Laune provoque l’indignation des téléspectateurs »

http://people.bfmtv.com/tv/france-2-une-blague-de-la-comique-laura-laune-provoque-l-indignation-des-telespectateurs-1355460.html

‘What do sneakers & Jews have in common?’ French TV faces backlash for airing Holocaust joke

https://www.rt.com/news/416745-holocaust-jews-joke-france/