De gemeenteraad van München heeft gisteren een wet tegen BDS goedgekeurd. Daarmee is München de eerste stad in Duitsland die een dergelijke stap neemt.

Het door de Christelijk-Sociale Unie en de Sociaal-Democratische Partij ingediende voorstel werd met een grote meerderheid aangenomen. Volgens voorzitter van de Joodse gemeenschap in München Charlotte Knobloch heeft de stad een signaal tegen antisemitisme uitgezonden dat door heel Duitsland gehoord zou moeten worden.

Met de wet adopteert München de werkdefinitie antisemitisme van het International Holocaust Remembrance Alliance. Deze zal in combinatie met de definitie van het European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia in de Beierse stad gebruikt worden omtrent beoordelingen van antisemitisme.

Met gebruik van deze werkdefinitie, is door de gemeenteraad vastgesteld dat de BDS antisemitisch is. De BDS-beweging (boycot, desinvesteren en sancties) streeft naar een volledige boycot van de staat Israel.

Vanwege deze vaststelling, zal München op geen enkele wijze steun verlenen aan BDS-activiteiten. De anti-Israel activisten mogen voor hun manifestaties geen gebruik maken van faciliteiten van de gemeente en hoeven ook op geen enkele vorm van financiële assistentie te rekenen. Wanneer blijkt dat op een door de gemeente gesponsord evenement toch voor BDS is gepleit, moet het geld terugbetaald worden.

De gemeentes van Berlijn en Frankfurt zijn ook actief in het uitbannen van BDS. De Frankfurtse locoburgemeester Uwe Becker beticht de anti-Israel beweging ervan nazi-praktijken te hanteren.

[CIDI]

Gerelateerde artikels:

https://www.fjo.be/nieuws/995/BDS-acties-en-de-invloed-ervan-op-het-dagelijkse-leven-in-Belgie

https://www.fjo.be/nieuws/1040/Frankrijk-BDS-Boycott-tegen-Israel-aanzetten-tot-haat-discriminatie-illegaal

Bron:

CIDI