CIDI-symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten
8 november – 10:00 – 18:00 uur
Pathé Buitenhof, Buitenhof 20 te Den Haag

100 jaar geleden sprak de Britse regering met de Balfour-verklaring haar steun uit voor de vestiging van een Joods nationaal tehuis. Een belangrijke mijlpaal in de totstandkoming van de staat Israel.

Hoe stabiel is het Midden-Oosten eigenlijk 100 jaar na Balfour? Welke uitdagingen en gevaren staan Israel de komende 100 jaar te wachten? Heeft internationaal recht enige betekenis in de regio? Wat is de impact van de Koerdische nationale ambities?

Deze vragen en meer vormen de kern van het CIDI-Symposium: 100 jaar Balfour – Volkenrecht in het Midden-Oosten. …

 

Het programma bevat o.a.:

Hillel Neuer, Directeur UN Watch; Kolonel Richard Kemp, Oud-bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan; Matthew Levitt, Fellow bij het Washington Institute for Near East Policy en Hezbollah-expert; Kemal Kirkuki, Peshmerga-commandant en voorm. parlementsvoorzitter van Koerdistan; Leslie Turnberg, Lid Britse Hogerhuis en auteur van Beyond the Balfour DeclarationRobbie Sabel, Hoogleraar internationaal recht aan de Hebrew University; een paneldiscussie met Han ten Broeke, VVD-Kamerlid en woordvoerder buitenlandse zaken, Robert Serry, voormalig VN-gezant in het Midden-Oosten, en Herman Schaper, Eerste Kamerlid D66.

De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en een afsluitende borrel (alles koosjer).

Inschrijvingen via deze link 

CIDI.nl