In Israël is een polemiek losgebarsten over een Zwitsers hotel dat expliciet aan joodse gasten vraagt om eerst een douche te nemen alvorens het zwembad te betreden.

Het Aparthaus Paradies in de Zwitserse Alpen had aan de inkom van het zwembad een affiche opgehangen die zich specifiek richtte tot joodse mannen, vrouwen en kinderen. De directie nam dat initiatief nadat ze een klacht had ontvangen over twee joodse meisjes die zonder voorafgaande douche in het water waren gesprongen.  …

 


Koosjere diepvriezer
Daarnaast had de directie ook een affiche met een boodschap voor de joodse gasten bevestigd aan de diepvriezer van het hotel. Joodse gasten mogen de diepvriezer gebruiken om koosjer voedsel te bewaren, maar via de affiche wordt hen gevraagd enkel op welbepaalde momenten de diepvriezer te betreden.

“Hotel van de haat”
Een gast nam foto’s van de affiches en plaatste ze op sociale media, waar het hotel meteen in het oog van de storm kwam te liggen. Viceminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotolevy eiste meteen officiële excuses voor deze “antisemitische daad” en het Centrum Simon Wiesenthal vroeg aan de Zwitserse minister van Justitie om over te gaan tot sluiting van “het hotel van de haat”.

“Beetje naïef”
Het hotel heeft de affiches inmiddels verwijderd. De directrice zit verveeld met de zaak, maar ontkent antisemitische sympathieën. “We hebben momenteel heel veel joodse klanten en ik merk op dat sommigen niet eerst een douche nemen voor het zwemmen. Aangezien andere gasten me vroegen iets te doen, heb ik een beetje op een naïeve manier deze affiche gemaakt. Ik had me beter gericht tot alle klanten van het hotel”, erkende ze in de krant Blick.

Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde vandaag alvast mee dat Zwitserland tegenover de Israëlische ambassadeur heeft bevestigd dat het land “racisme, antisemitisme en alle vormen van discriminatie veroordeelt”.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3233278/2017/08/15/Zwitsers-hotel-vraagt-joodse-gasten-om-te-douchen-voor-het-zwemmen.dhtml

Lees ook:

“Sign at Swiss hotel directed to ‘Jewish guests’ draws scorn”
Switzerland’s tourism office decries sign at Paradies Arosa hotel that singles out Jewish guests in request to take a shower before entering the pool; ministry spokesman says this was an ‘isolated incident,’ adding, ‘It’s just this one lady at this one hotel who was not on top of the situation.’ … http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5003254,00.html

“Booking.com lâche l’hôtel suisse qui invitait ses “clients juifs à se doucher”

“Nous ne tolérons aucune discrimination d’aucune sorte”
Le site de réservation d’hôtel en ligne Booking.com, l’un des leaders du marché, a supprimé de sa liste l’établissement suisse “Aparthaus Paradies”, au coeur d’une vive polémique après avoir invité ses clients juifs à se doucher avant d’entrer dans la piscine. https://www.i24news.tv/fr/actu/international/europe/153182-170817-booking-com-lache-l-hotel-suisse-qui-invitait-ses-clients-juifs-a-se-doucherHLN / Ynet / i24news