Het Forum der Joodse Organisaties heeft met afschuw kennisgenomen van een Facebook post van Abou Jahjah waarin hij de lafhartige car ramming in Jeruzalem “alleszins noodzakelijk” noemt. Bij de aanslag met een vrachtauto die op een groepje soldaten inreed vielen vier doden en een tiental gewonden, onder wie enkele zeer ernstige.

Abou Jahjah noemde op zijn Facebook pagina de terroristische aanslag “geen terrorisme, maar een verzetsdaad “.

Noch de lafhartige aanvallen op burgers in Europa, noch die op Israëli’s kunnen moreel of juridisch worden vergoelijkt als een legitieme respons op vermeend onrecht dat de daders zou zijn aangedaan.

Het FJO wijst erop dat de schokkende uitspraken van Jahjah passen in een lange reeks waarin hij geweld en moord op onschuldige Joden en Israëli’s goedpraat en verheerlijkt. …


Ook zet het FJO een vraagteken bij het optreden van sommige media in België en Nederland die Jahjah telkens een platform voor zijn opruiing en ophitsing bieden.
Het FJO veroordeelt, evenals het Internationaal Hof van Justitie in Den Haag, elke vorm van terrorisme. Er bestaat immers niet zoiets als “goed terrorisme”!

Bezetting of onderdrukking vormen noch juridisch, noch moreel een vrijbrief om onschuldigen te doden.

Het met trucks inrijden op weerloze mensen zoals in Nice, Berlijn of Jeruzalem is een daad van weerzinwekkende lafheid. Het vergoelijken ervan zou voor een deel van de media reden dienen te zijn zich de vraag te stellen of men Abou Jahjah die moord en terreur verheerlijkt nog langer een podium kan bieden.

***

Voor nadere info:
Hans Knoop +32 498 432451FJO / Hans Knoop