“Shalom, salaam, peace, vrede, paix” is de boodschap van de 9de editie van het Shalomfestival in België: een vrede waarin iedereen zijn plaats heeft en waarvan niemand uitgesloten is.

Een regenboog van hoop in tegenstelling tot fundamentalisme, antisemitisme, voorkeursbehandeling en besluiten, die als een orkaan enige mogelijkheid voor vrede in het Midden-Oosten dreigen weg te vegen, wil het Shalomfestival blijven zijn.

Gesteund door de multiculturele evangelische christelijke gemeenschap in België en de Joodse gemeenschap, is het Shalomfestival gewijd aan het samen leven en de vrede in het Midden-Oosten met de focus op vervolgde christenen en slachtoffers van antisemitisme. …


De twee gemeenschappen slaan de handen in elkaar op basis van hun gemeenschappelijke wortels en waarden, met als doel een voorbeeld te stellen van diversiteit en respect voor elkaars identiteit, dialoog op basis van de waarheid als fundament en vrede als resultaat van wederzijdse toewijding.

Het kleurrijke en vreugdevolle evenement is vrij toegankelijk voor iedereen, gevuld met verschillende kunstuitingen, cultuur, literatuur, toespraken en levendige Joodse- en gospelmuziek.

Het Shalomfestival is een initiatief van de Alliantie voor Vrede in het Midden-Oosten, de Belgische Coalitie voor Israël, B’nai B’rith Antwerpen, Koinonia Ministries, ORT Belgium, Christenen voor Israël, Beautiful Israel, Anet en Chrétiens Amis d’Israël.

Meer informatie vindt u op onze website: www.ShalomFestival.be