Vlaams minister-president Geert Bourgeois [Belga]AANSLAGEN PARIJS –  Een zwakkere sociaaleconomische positie kan nooit een excuus zijn voor massamoorden en terrorisme.
Dat zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois in het Vlaams parlement bij het huldebetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

“De terroristen hebben hun aanval duidelijk gericht op wat Parijs zo Parijs maakt”, zei Bourgeois. “Op wat onze Europese cultuur zo sterk bepaalt: cultuur, muziek, sport, terrarsjes, restaurants, flanerende, liefhebbende, genietende mensen op straat. Ons antwoord moet duidelijk zijn: de vrije wereld mag niet zwichten, mag niet ten onder gaan in angst.”  …

“Onze samenleving geeft enorm veel kansen, garandeert iedereen gelijke rechten en vrijheden”, ging het verder. “Maar laat ons daarbij nooit de fundamentele waarden van onze vrije pluralistische samenleving onderuit halen. Laten we samen werken aan een inclusieve samenleving, bouwen aan een gedeelde toekomst, samen met alle Vlaamse burgers, van welke oorsprong ook.”

“Liefde zal het altijd halen op haat”, besloot de minister-president.

http://www.hln.be/hln/nl/35524/Aanslagen-Parijs/article/detail/2528588/2015/11/18/Bourgeois-Sociaaleconomische-positie-nooit-excuus-voor-terrorisme.dhtmlHLN – foto: Vlaams minister-president Geert Bourgeois [Belga]