"The Consul Of Bordeaux" poster“The Consul Of Bordeaux”
FILMAVOND op 22 November 2015
met live optreden van het Symfonisch Orkest van Lier.

De film vertelt het verhaal van Aristides de Sousa Mendes, de Portugese consul van Bordeaux, Frankrijk, die door de directe orders van zijn regering te negeren,
30.000 mensenlevens redde tijdens WOII, de grootste reddingsoperatie geleid door één man. Voor deze heroïsche daden, kreeg hij in 1966 van Israël de prijs van “Rechtvaardige onder de Naties” toegekend.

Uur: 19.15 – 22:00
Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, Antwerpen
Prijs per ticket: 15

Ten voordele van Straatkinderen in Oeganda – www.KoinoniaKids.org


Met het oog op de huidige situatie in het Midden-Oosten alsook de recente vluchtelingeninstroom en het opkomend antisemitisme in Europa, stelt Koinonia een film voor gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit WOII, The Consul of Bordeaux.

Het is belangrijk dat we er aan herinnerd worden dat de Holocaust een historisch feit is, dat voorafgegaan werd door een agressieve antisemitische propaganda, heel vergelijkbaar met wat zich vandaag de dag afspeelt. Hierachter schuilt dezelfde geest die gericht is om Israël te vernietigen net zoals in de tijd van koningin Esther.

De film is Portugees gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Om tickets te kopen op voorhand, contacteer : info@koinonia.be

Posters en flyers beschikbaar op aanvraagKoinonia Ministries / Joao Correa – foto: “The Consul of Bordeaux” poster