Raphael Werner (FJO) op podium tijdens de solidariteitsbijeenkomst voor Israël in Brussel 25okt2015Hierbij de toespraak van onze voorzitter Raphael Werner tijdens de solidariteitsbijeenkomst voor Israël gisteren in Brussel:

Geachte aanwezigen,
Ik citeer de Bijbel, ISAIAH Chapter 62:
“Pour l’amour de Sion je ne me tairai point, Pour l’amour de Jérusalem je ne prendrai point de repos. Jusqu’à ce que son salut paraisse, comme l’aurore.”
“Omwille van Zion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem zal ik geen rust hebben tot haar gerechtigheid helder wordt als de zon die schijnt.”
Alhoewel ik een Belgische en Vlaamse burger ben zonder stemrecht in Israël en alhoewel ik mij meestal niet meng in de Israëlische politiek, kan ik mij vandaag niet langer in stilzwijgen hullen.
Willekeurige onschuldige Israëlische burgers worden vertrappeld, neergestoken en vermoord.
Het gevoel van veiligheid op straat is totaal verdwenen. Onrust en angst zijn in de plaats gekomen.
Het bestaan van Israël wordt opnieuw in vraag gesteld.
Geen enkele mens met het hart op de juiste plaats en met gevoel voor rechtvaardigheid blijft onverschillig bij deze feiten.
Geen enkel politieke doelstelling rechtvaardigt de terreur tegen onschuldige burgers

Beste wereld,
U heeft nooit de Joden verdedigd wanneer ze werden vervolgd en vermoord.
Sta hen vandaag niet in de weg wanneer ze zichzelf verdedigen.

De Belgische pers is schuldig aan desinformatie en verdraaiing van de feiten. …


Tot onze ergernis moeten wij constateren dat het een omgekeerde wereld is geworden en dat de Belgische pers van de daders de slachtoffers maakt.
Ik citeer één misleidende titel uit de krant als voorbeeld: “Opnieuw verschillende Palestijnen gedood door Israëlische soldaten” hoewel verder uit het artikel duidelijk blijkt dat deze Palestijnen gepoogd hebben om onschuldige burgers te vermoorden, die enkel opkwamen voor hun zelfbehoud.

Het Forum der Joodse Organisaties spreekt zijn medeleven uit met de slachtoffers die tijdens het recente zinloze geweld het leven hebben gelaten of gewond zijn geraakt.
Het Forum ondersteunt de door Premier Netanyahu gedane oproep aan de Palestijnse Autoriteit om zonder voorwaarden vooraf onmiddellijk vredesbesprekingen te starten.
Laat ons vandaag samen en solidair stilstaan bij deze verontrustende, wrange feiten.

Fotoreportage {Gallery dir=’Rally-to-support-ISRAEL-against-Palestinian-terror-rampage-25102015′}

& Video: FacebookYoutube link  – Standing With Israël – Brussels 25.10.2015 – Foto’s : Yves Zajfen

Gerelateerde artikels:

https://fjo.be//nieuws/1029/66/PERSBERICHT-FORUM-veroordeelt-Palestijnse-geweld-en-betuigt-medeleven-met-slachtoffersRally Standing With Israël – Brussel 25.10.2015 – Foto’s : Yves Zajfen