Group photo of the first grade class at the Tachkemoni Jewish private school in Antwerp (1948-1949) [United States Holocaust Memorial Museum, courtesy of Jeanine Ament Fields] Wij communiceren u hierbij een bericht vanwege de Tachkemonischool – Antwerpen:

“Bent u oudleerling van Tachkemoni en was u in mei 1945 terug op school?”

Op 21 mei organiseert de Tachkemoni school in Antwerpen een herdenking naar aanleiding van de 70e verjaardag van de heropstart van de school in mei 1945. De Shoah had zwaar huisgehouden onder de leerlingen en leerkrachten van onze school, en toch ging men in 1945 door.
Als verantwoordelijke voor de organisatie van deze herdenking ben ik op zoek naar oudleerlingen die in mei 1945 als kind de heropstart hebben meegemaakt. Bent u oudleerling van Tachkemoni en was u in mei 1945 op school, laat het mij dan weten (liefst via mail jan.maes@tachkemoni.be), zodat ik u kan contacteren en uitnodigen voor deze herdenking. 
Kent u nog andere oudleerlingen van toen ? Gelieve dan zo vriendelijk te zijn hen deze informatie door te spelen. …


Mevrouw de gouverneur, Cathy Berx, heeft deze herdenking reeds in haar agenda gereserveerd. 
 
Met vriendelijke groeten en hopende op een positief antwoord,
Jan Maes 
Directeur Tachkemoni atheneum
Lange Leemstraat 313
2018 Antwerpen
tel. 03/287.00.78 
 
PS: Het is nu Pesachvakantie en op dit ogenblik is de school gesloten, maar vanaf 14 april ben ik daar meestal op dinsdag, woensdag en
donderdag. Ik ben immers ook nog halftijds godsdienstleraar in het OLVE-college te Edegem. Tachkemoni – Foto: Group photo of the first grade class at the Tachkemoni Jewish private school in Antwerp (1948-1949) [United States Holocaust Memorial Museum, courtesy of Jeanine Ament Fields]