Gijzeling in Parijse joodse winkel (La Libre)Niet alleen de persvrijheid wordt in Europa bedreigd door Moslim-fundamentalisten, maar eerst en vooral de joodse gemeenschap. De gijzeling van bezoekers in een joodse supermarkt in Parijs waarbij eveneens geschoten is met een Kalasjnikov is de zoveelste terreuractie tegen joden. Joden vormen de kleinste minderheidsgroep binnen de EU en hun beveiliging laat in vele lidstaten te wensen over.

De twee walgelijke gebeurtenissen van donderdag en heden tonen helaas keihard aan dat aanslagen op joden uiteindelijk aanslagen op de rechtsstaat en westerse verworvenheden zijn. De FJO roept dan ook alle instanties in binnen en buitenland op met alle denkbare daadkracht de joodse gemeenschap- en daarmee de rechtsstaat- bescherming te bieden.

PS: Op het moment dat dit bericht werd uitgegeven bestond nog geen duidelijkheid over de afloop van beide gijzelingen. Echter, volgens verschillende media zouden bij de laatste gijzeling ook reeds 2 slachtoffers gevallen zijn.


Voor nadere info:

Hans Knoop РWoordvoerder Forum der Joodse Organisaties  РTel: + 32 498 432451FJO – Gijzeling in Parijse joodse winkel – (fotomontage La Libre)