Op de foto: Minister-president Geert Bourgeois (in het midden) en van links naar rechts Daniël Werner, Regina Sluszny, Eli Ringer en Raphael WernerHet FORUM der Joodse Organisaties, vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap van Vlaanderen, werd vandaag voor een eerste kennismaking ontvangen door de heer minister-president Geert Bourgeois.

De delegatie bestaande uit Raphael Werner, Eli Ringer, Regina Sluszny en Daniël Werner heeft enkele verontrustende zaken met betrekking tot de Joodse gemeenschap aan de minister-president uiteengezet, nl.: Antisemitisme, de beveiliging van de joodse instellingen, het Interfederaal Gelijke Kansencentrum & de NGO’s, en het importeren van het Midden-Oosten conflict.

De minister-president was heel receptief en heeft verzekerd dat hij alles in het werk zal stellen om de veiligheid, respect en begrip jegens de Joodse Gemeenschap te bewerkstelligen en te garanderen. Een open deur en een luisterend oor zijn daarbij de eerste essentiële stap.

De minister-president kon het FORUM geruststellen met de belofte zich volop in te zetten voor de toekomst van de Joodse gemeenschap in België en bevestigde dat hij geen millimeter zou toegeven wat betreft de strijd tegen het antisemitisme. Deze uitspraken van de minister-president lopen gelijk met deze van de Premier en de minister van Binnenlandse Zaken, die het FORUM eerder reeds hadden ontmoet. Sommige van deze maatregelen reeds werden geïmplementeerd.

Er werd afgesproken om regelmatig contact te blijven houden.


Communiqué 20 november 2014

FJO – op de foto: Minister-president Geert Bourgeois (in het midden) en van links naar rechts Daniël Werner, Regina Sluszny, Eli Ringer en Raphael Werner