Het bloedbad na de aanslag in de synagoge Heden ochtend is er weerom een terroristische aanslag gepleegd in Jeruzalem.

Na de opzettelijke aanrijdingen van Israëlische burgers de laatste weken zijn vandaag twee Palestijnen een synagoge binnengedrongen in de orthodoxe wijk Har Nof.

Een van hen werkte in een supermarkt net naast de synagoge en wist dus perfect dat op dat moment het ochtendgebed aan de gang was en er zich veel mensen in de synagoge bevonden. Zij waren gewapend met vuurwapens, messen en bijlen.

Een heilige plaats van rust en ingetogenheid werd plots een bloedbad waar vier doden en ettelijke zwaargewonden vielen, die nog steeds voor hun leven vechten. Hiermee heeft het Midden-Oosten conflict een nieuw dieptepunt bereikt.

Zelfs synagoges zijn niet meer veilig. Even erg als de daad zelf is de reactie vanuit Palestijnse kant: de barbaarse aanslag wordt uitbundig gevierd door het afvuren van vreugdeschoten en het uitdelen van snoepjes.

Het Forum der Joodse Organisaties veroordeelt deze aanslag ten stelligste en wenst haar medeleven uit te drukken met de slachtoffers van deze terreurdaad.


.

FJO – foto: